Szakmai önéletrajz

Tanulmányok

Budapesten születtem, 1957-ben; a Budapesti Piarista Gimnáziumban érettségiztem 1975-ben, a MüM 14.sz Ipari Szakmunkásképző Intézetében lettem elektronikai műszerész (sz.sz.: 601) 1977-ben. Egy évet dolgoztam a KFKI Szilárdtestfizikai Főosztály Mágneses Osztályán; a sorkatonai szolgálat letöltése után a jelentkeztem a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karára, 1984-ben szereztem okleveles villamosmérnöki diplomát Elektronika Technológi szakon.

Munkahely

1984 óta dolgozom az ELTE Atomfizikai Tanszékén; a 14 MeV-es Neutrongenerátor üzemeltetése-fejlesztése mellett a fizikus- és fizikatanár szakos hallgatóknak tartottam gyakorlatokat (vákuumtechnika, röntgenfluoreszcencia-analízis, elektronika).
Folyamatosan végzem a tanszéki mérésekben részt vevő műszerek javítását és fejlesztését. Marx György vezetésével és Csorba Ottó kollegámmal körülbelül félszáz középiskolának készítettünk GM-csöves sugárzásmérőt; mi készítettük a paksi Szilárd Leó Tanulmányi Verseny sugárzásmérőit is. Jelenleg a negyedik generáció fejlesztése folyik.
2000 óta vegyok az Atomfizikai Tanszék, 2007 óta az ELTE Fizikai Intézet sugárvédelmi felelőse.
Megalakulása óta tagja vagyok az ELTE Környezettudományi Centrumának; itt is tartok gyakorlatokat. 2008 óta szerkesztem a Centrum honlapját.
A fizikatanár,- környezet(tan) és környezettudós hallgatóknak 1999 óta vállalok diplomamunka- és szakdolgozati témavezetést; a zajszennyezés mérésével 2006 óta foglalkozom.