Frissítve:
Az infó-gyakorlat tanulságai
Valid HTML
Valid CSS3
Számítógép-hálózatok felépítése, az Internet működése (4.)

Az 5. kérdés ("Milyen egyéb kommunikációs platformokat ismer?" a számítógépek kommunikációs módszereire utal; a helyes válasz az IRDA, bluetooth, műholdas, stb volt. Az emberek közötti, neten történő kommunikációra utaló válasz (blog, chat, levlista... ) még elfogadható, de a tágabbakra (rádió, sajtó) célzó már nem.
A 11. kérdésnél (TCP/IP csomag részei) a felsoroláson túl az igazán jó válasz az órán mutatott rajzot is tartalmazta.
A 6/b. (MAC-cím), 11./b (IP-cím) és 15. kérdésnél a "részletes" kitételt komolyan gondoltam, a hiányos pontszám ezt tükrözi.

Főbb alkatrészek (2.)

A figyelmetlenségeken túl többen "becsapódtak" a boltok árajánlatain.
Alaplaphoz mindenki vett RAM-ot, de a processzor néha kimaradt; hasonlóképpen a számítógépházban nincs mindig tápegység. Olyan szempontból érthető, hogy a tápegység teljesítménye erősen konfigurációfüggő.
Volt több külső HDD-s konfiguráció is; ez nem túl szerencsés, nem támogatja minden gép a külső op.rendszer használatát.
A DVD is kimaradt néha, ez komoly hátrány az asztali gépeknél (programtelepítés, adatmentés, filmek).

Tranzisztorok, kapuk (1.)

A pontlevonások leggyakoribb oka (a be nem adott feladaton túl) a figyelmetlenség.
Volt, aki az szimulátorprogramnál az és-vagy kapukból összerakott XOR-t úgy hasonlította össze az egy darabból állóval, hogy más volt a bemeneti kombináció. Volt, aki eleve lehagyta, pedig csak néhány klikkbe kerül.
Előfordult, hogy valaki a kimenetek helyére (kis zöld kör) is bemenetet (kis zöld négyzet) rakott. Ez súlyosabb hiba; a kimenetnek csak a bemeneti kombinációtól kell függenie, nem szabad kívülről rákényszeríteni valamit. Az áramkör itt - szimulálva - csak rosszul működik, a valóságban ez az eset valamelyik, (sokszor több) alkatrész tönkremenetelével szokott járni.
Ugyancsak a figyelmetlenség számlájára írom, hogy a 10->2 számrendszeben történő átalakításkor ("lehúzós módszer") többen fölülről lefele olvasták a számokat, pedig alulról fölfele kell.